Må bättre och bli bättre – med träning

Träning är otroligt viktigt för att vi ska må bra både psykiskt och fysiskt. Det behöver inte vara särskilt avancerat utan det räcker att röra på sig cirka en halvtimme om dagen. När du känner dig starkare kan du sedan öka träningen och ge dig själv en större utmaning. Det viktiga är att du kommer igång.

Rör på dig varje dag

Vi rör på oss mindre och mindre både på våra jobb och under fritiden. Samtidigt ökar den psykiska ohälsan i vårt samhälle. Om det har ett samband låter jag vara osagt, men forskning säger att vi mår bättre genom att träna och röra på oss varje dag. Vänta inte utan kom igång med träningen redan idag.

En annan fördel med att träna varje dag är du blir klarare i huvudet. Detta kan du utnyttja till exempel i skolan, på jobb eller när du spelar. Du stärker koncentrationen och ser klarare på den uppgift som ska komma. Detta kan vara mycket värdefullt exempelvis när du ska spela ett spel som Black Jack eller poker.

Träna av rätt anledningar

Du bör först och främst träna för ditt eget välbefinnande. Givetvis kan utseende också vara viktigt, men det bör inte vara den främsta anledningen till varför du tränar. Genom att stärka din hälsa kan du också lära dig annat. Ett exempel är strategier och annat för blackjack. Kanske blir du en riktig hejare på spelet tack vare träningen.

En sak är viktig att komma ihåg, och det är att det aldrig är för sent att börja träna. Om du inte vill ta dig till gymmet kan du köpa hem träningsutrustning eller bara gå en promenad. Vi kan alla hitta en träningsform som vi tycker om, även om vi måste testa oss fram till en början.