När kroppen inte samarbetar

När jag kom upp i en ålder över 50 år så började min höft att göra väldigt ont och jag kunde inte förstå varför. Det var svårt att sova bekvämt och jag fick ont när jag överansträngde höfterna. Om du vill läsa mer höftsmärta så kan du klicka här, där det beskrivs tydligt.

Till en början var smärtan ganska hanterbar och jag tänkte nog mest att det hade med åldern att göra, och att jag helt enkelt började bli gammal. Men ju mer tiden gick desto ondare fick jag och jag upplevde även att klimatet spelade in i hur ont jag hade.

Diagnos

Till slut vande jag mig vid att leva med smärtan även om det stundtals var mycket jobbigt för mig. Det värsta var när jag skulle sova och inte kunde ligga på sidan utan att smärtan strålade ut i ryggen och ner i benen. Du kan klicka för att läsa mer om orsakerna till höftsmärta.

Till slut tog jag mig till läkaren som efter en del prover och undersökningar konstaterade att jag hade artros. Det var ett mycket jobbigt besked för mig, men samtidigt skönt att få en diagnos så att jag visste varför jag hade så ont. Om du inte vet vad artros är kan du läsa mer här.

Flyttade utomlands

När jag väl fått veta var min smärta kom ifrån så blev livet ändå lite lättare, och jag kunde då anpassa mitt liv på ett annat sätt. Jag visste vad som väntade under vintern, med mer smärta och stela leder, och på sommaren var livet lite enklare med mindre problem.

För att få ett lite lättare liv bestämde jag mig för att flytta till ett varmare land så att jag skulle slippa de stränga vintrarna i Sverige. Det var ett av de bästa besluten i mitt liv. Min kropp mår betydligt bättre i ett varmt klimat och det är lättare att hantera sjukdomen och smärtan.