Min syn på träning och hälsa

Jag fick en fråga ifrån en av er läsare som handlade om hur jag ställer mig till dagens hälsohets. För det är nog ändå så, att samhället har blivit en plats där att äta ohälsosamt nyttigt och träna ohälsosamt mycket är normen.

För mig som alltid varit intresserad av en hälsosam livsstil känns detta väldigt tråkigt. Att träning och mat har blivit någonting som framkallar ångest och stress hos människor gör mig väldigt ledsen. Så absolut, kära läsare, så ska jag besvara din kommentar!

Träning

Min syn på träning och hälsa

När det gäller träning så handlar det enligt mig om att det ska göras på rätt sätt. Dels när det gäller enkla saker, som att man druckit, sovit och ätit ordentligt innan. Men även att man vågar lyssna på sin kropp och vågar vila.

Det är just att vila jag tycker man borde fokusera på. Att träna varje dag är INTE bra. Så enkelt är det. Kroppen behöver vila och den behöver återhämtning. Däremot är det viktigt att röra på sig varje dag, men det påståendet betyder inte att köra slut på din stackars kropp, utan det betyder att du bör gå runt en 30 minuters promenad om dagen.

instagram, bloggar och andra sociala medier framställs träning som någonting som MÅSTE göras. Att träna omänskligt tidigt på morgonen för att man inte har någon annan tid, eller att pressa in en springtur på lunchrasten tycker jag är helt fel. Det är inte hälsosamt!

Att träna ska vara någonting man gör för att det är roligt och för att det får en att må bra. Inte för att man måste. Har man inte tid att träna för att man har en super stressig vecka på jobbet eller i skolan – skippa träningen ett tag!

Mat

Ni vet säkert att jag till stor del äter hälsosamt. Jag älskar mat! Men jag älskar också hamburgare, pizza, pasta, godis, glass… Allt som anses vara onyttigt i dagens samhälle! Men att unna sig är super viktigt. Så länge man äter med måtta så kan man äta allt.

Visst, att äta en påse chips till frukost och trycka i sig ett kakpaket till middag är inte okej. Men att unna sig en skål glass på fredagskvällen är det absolut ingenting fel på!